II Jornada en FITUR de la delegació alicantina

1360
presentacio congres escultures religiosas crevillent alacant

Les activitats del Patronat Costa Blanca en la segona jornada de FITUR van començar amb Crevillent, que ha aprofitat la seua presència en esta fira internacional per a donar a conéixer la riquesa i singularitat de les seues festes de Moros i Cristians, declarades recentment d’Interés Turístic Internacional. Famosa pel seu colorit i esplendor, esta celebració destaca, especialment, pel seu ampli i variat programa d’actes que inclou fastuoses desfilades i festejos.

Per la seua banda, l’any 2011 la Setmana Santa de Crevillent va obtindre el títol honorífic de Festa d’Interés Turístic Internacional, per la qual cosa la ciutat compta amb dos celebracions reconegudes amb esta distinció. Cal destacar que Elx i Crevillent són els únics municipis de la Comunitat que posseïxen dos distintius d’este tipus.

A més, la localitat ha presentat este matí el ‘II Congrés Internacional d’Escultures Religioses‘, una trobada única a Espanya que es desenrotllarà del 25 al 28 octubre en el municipi. Professionals i experts acadèmics de prestigi es donaran cita en estes interessants jornades, organitzades per la Federació de Confraries i Germandats de Setmana Santa de Crevillent i en les que, davall un punt de vista històric, geogràfic, teòric i pràctic, es realitzarà una aproximació a este art.

LA VILA JOIOSA. L’estand de la Costa Blanca en FITUR 2018 ha sigut l’escenari triat per La Vila Joiosa per a presentar el seu programa de visites guiades a les restes Bou Ferrer, el primer a ser declarat Bé d’Interés Cultural en la Comunitat Valenciana i un dels set primers inclosos per la UNESCO en el seu Registre Mundial de Bones Pràctiques en patrimoni subaquàtic.

L’activitat consta, d’una banda, d’immersions de bussejadors esportius guiats per arqueòlegs del projecte durant les excavacions i, d’una altra, de visites al Taller del Bou Ferrer i la Navegació Antiga, en Vilamuseu, on es poden veure, tocar i fins a oldre objectes i productes recuperats de les restes.

Així mateix, la proposta inclou la possibilitat de recórrer altres espais culturals de la localitat com la Casa Museu la Bavera dels Aragonés, el conjunt històric del nucli antic, el Museu Valencià del Xocolate, la Torre Romana de Sant Josep o el santuari de la Malladeta.

Les restes Bou Ferrer està considerat com un dels més importants del món en procés d’excavació. Conté un carregament de milers d’àmfores de salses de peix i lingots de plom, propietat de l’emperador Neró que, probablement, es dirigia al subministrament de les obres del propi palau imperial, la Domus Àuria, i de la cuina imperial.

ORIHUELA. La intervenció d’Orihuela en FITUR 2018 s’ha centrat hui en la presentació del nou mapa turístic de la ciutat. Així mateix, el municipi ha aprofitat per a donar a conéixer les set línies de promoció que el consistori pretén potenciar al llarg d’enguany i que inclouen cultura, naturalesa, sol i platges, golf, festes i gastronomia, esports i, finalment, Miguel Hernández.

El mapa, en el que es destaquen especialment catorze punts d’interés del casc històric, incorpora a més com a novetat, diversos codis QR que permeten al visitant descarregar en el seu dispositiu mòbil tota la informació disponible sobre els monuments oriolans, tant en castellà com en anglés.

L’acte ha servit també per a difondre alguns dels esdeveniments turístics més significatius que, com ve sent habitual, la ciutat du a terme any rere any, com les seues festes de Setmana Santa o el seu Mitjá Marató.

ELDA. A fi de reconéixer totes aquelles persones que porten a Elda en el seu cor i que treballen per difondre les seues excel•lències turístiques per tot el món, el municipi ha creat el Carnet d’ambaixador.

Esta original distinció, que qualsevol ciutadà pot arreplegar a partir de dilluns que ve en l’Oficina de Turisme de la localitat, ha sigut l’aposta que l’Ajuntament ha portat fins a FITUR 2018.

ELDA I PETRER. Darrere d’esta intervenció, els ajuntaments d’Elda i Petrer han presentat una nova edició de l’esdeveniment ‘Dia 37′ que busca potenciar la venda de calçat, bosses de mà i complements produïts en la zona. Esta atractiva iniciativa de shopping, que se celebrarà el pròxim 10 de febrer, inclou així mateix diverses activitats complementàries a fi de difondre la riquesa cultural, gastronòmica i d’oci d’ambdós municipis.

El projecte ‘Dia 37′ compte també amb un pla i una aplicació mòbil perquè els usuaris puguen localitzar i consultar informació de forma ràpida i senzilla sobre totes les empreses col·laboradores.

L’ALFÀS DEL PI. Un any més, la Fira Internacional de Turisme de Madrid ha sigut l’espai triat pel municipi de l’Alfàs del Pi per a presentar el cartell anunciador de la 30 edició del seu mític Festival de Cine. El Patronat Costa Blanca col·labora des de la seua creació en el desenrotllament i organització d’este important esdeveniment de caràcter internacional, considerat un dels més rellevants de la Comunitat Valenciana.

El Festival de Cine de l’Alfàs del Pi, que se celebrarà del 6 al 15 de juliol, reunix cada any a reconeguts actors, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional i internacional. A més dels guardons que anualment atorga, el certamen oferix als assistents la possibilitat de disfrutar de grans projeccions i compta amb nombroses activitats paral·leles com a concerts, tallers o taules redones.