El president de la Diputació d’Alacant, Cèsar Sánchez, ha proposat hui a la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, un acord marc per a regular el desenvolupament del Pla d’Infraestructures Socials en la província d’Alacant i la necessitat que els ajuntaments s’impliquen en este projecte.
Sánchez, que ha presidit hui junt amb Oltra la primera reunió de la Taula Social Tècnica, ha destacat que “tant la Diputació d’Alacant com la Generalitat Valenciana tenen un mateix objectiu, que és el de dotar dels millors serveis i infraestructures a la província en matèria social perquè les persones són els primer i perquè este tipus accions han de ser alienes als debats polítics”, una opinió amb què ha coincidit la vicepresidenta, qui ha avançat que este acord serà inclòs en la futura Llei de Serveis Socials de la Generalitat.
D’esta manera, este document marc, en el que treballaran els integrants de l’esmentada taula tècnica, establirà el mapa d’infraestructures basant-se en les necessitats detectades, el calendari d’actuacions i les competències que assumirà cada administració. En este sentit, els ajuntaments cedirien el sòl o l’edifici, la Diputació d’Alacant assumiria l’obra i la Generalitat Valenciana ho equiparia i gestionaria.
“La Diputació d’Alacant ha mostrat plena predisposició i el nostre interés a participar en este pla d’infraestructures però entenem que ha de regular-se com fer-ho amb el compromís de totes les administracions implicades”, ha insistit el president del Govern Provincial, qui ha afegit que d’esta manera es donarà seguretat als ciutadans.
Sánchez ha explicat que, encara que en una primera fase les obres podrien sufragar-se amb inversions financerament sostenibles, com s’ha establit amb les diputacions de València i Castelló, des de la institució alacantina “preferim que no se cenyisca exclusivament a este tipus d’inversions, que no sempre estan garantides, i que puguen arreplegar-se també en el pressupost ordinari, assumint així el nostre compromís amb les persones i generant certesa”.
Subcomissió Llar Provincial i Doctor Esquerdo
La primera reunió de la Taula Social Tècnica ha servit també per a acordar la posada en marxa d’una subcomissió que estudie com regular les competències de la Llar provincial i el Centre Doctor Esquerdo, que corresponen a la Generalitat però que presta la Diputació d’Alacant amb un cost anual de 25 milions d’euros.
“Treballarem per a veure la millor forma de regular el funcionament d’ambdós institucions, establint un calendari i una transició que done la màxima seguretat als seus usuaris i treballadors”, ha indicat el president.
El calendari de reunions de la Taula Social Tècnica serà bimestral, encara que la vinent trobada es produirà abans d’un mes, i entre altres assumptes que s’abordaran està l’atenció dels serveis socials dels ajuntaments en municipis de menys de 10.000 habitants.