El Pla Ocupa’t d’Alacant ajuda a 900 jovens a entrar en el mercat laboral

1330

El Centre d’Emprenedors d’Alacant ha acollit una jornada de posada en comuna i anàlisi de resultats del programa municipal de subvencions Ocupa’t Alacant 2017, en un acte   Que ha comptat amb la presència del regidor d’Ocupació i Desenrotllament Local, Carlos Giménez, i representants de totes les entitats beneficiàries.

Impulsat des de l’Agència Local de Desenvolupament, el Pla d’Ocupació Jove Ocupa’t Alacant té com a objectiu facilitar la inserció laboral de les persones menors de 35 anys. Per a això contempla, entre altres mesures, la concessió d’ajudes a organitzacions que desenvolupen projectes formatius o d’orientació dirigits al públic jove en situació de desocupació.

La convocatòria de 2017 ha permés concedir un total 60.000 euros en ajudes a catorze entitats sense ànim de lucre amb seu a Alacant: CC.OO., ADACEA, món Jove, UGT-PV, Jovempa, Ràdio ECCA, Fundació Nova Feina, Feves, APSA, Fonun, Natzaret, Forem PV, Fundació Secretariat Gitano i Associació Anilia.

La jornada ha servit per a explicar les diverses accions realitzades a través del pla, així com analitzar els seus resultats i proposar millores de cara a la pròxima convocatòria. En total, els catorze programes desenvolupats -van ser 9 en 2016- van atendre a 895 usuaris, enfront dels 580 de l’any anterior. Les activitats han comprés tallers formatius, tutories individuals i grupals, serveis d’orientació, disseny d’itineraris individualitzats o cursos de formació online, entre altres.

Tots els projectes duts a terme han aconseguit millorar les competències personals i professionals de persones jóvens en situació de desocupació, amb especial atenció a determinats col·lectius vulnerables. En este sentit, diverses entitats van impartir programes específics per a jóvens immigrants, persones en risc d’exclusió social, o aquelles que presenten algun tipus de discapacitat intel·lectual.

Altres activitats de preparació per a l’ocupació

Dins de l’estratègia municipal per al foment de l’ocupació juvenil, cal destacar altres importants accions ja en marxa. En matèria de formació i tutorización, el passat 1 de febrer va començar el projecte Iníci@te, en el que participen 50 jóvens de fins a 23 anys amb baix nivell de qualificació. Al llarg de 10 mesos rebran tutories individuals i grupals així com formació per a l’obtenció dels certificats professionals de jardineria, neteja de superfícies i mobiliari i jardineria. El programa finalitza amb un període tutorizado per a una busca efectiva d’ocupació.

Fins al dia 21 de febrer està obert el termini d’inscripció a la Llançadora d’Ocupació i Emprendimiento Alacant 2018, en programa desenrotllat per la Fundació Santa Maria la Real i la Fundació Telefónica i en el que col·labora l’Agència Local. Esta activitat està oberta per a 20 persones, entre 18 i 34 anys, independentment del seu nivell formatiu.

Finalment, i per a recolzar la creació de noves empreses, s’ha posat en marxa, en les instal·lacions del viver Alacant Emprén (situat en Mercalicante), un espai de coworking, amb capacitat per a 10 persones i que comptarà amb la tutorització i mentorización de professionals de distints camps de l’activitat empresarial. Al llarg d’este mes estarà obert el termini de presentació de sol·licituds.

Compartir