SemanticBots integra la inteligencia artificial als chatbots des de l’Espaitec

1319

SemanticBots, empresa de base tecnològica recentment vinculada al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (Espaitec), creada a partir de la tecnologia desenvolupada per un grup de recerca de l’UJI, s’ha convertit en un altre exemple de transferència de tecnologia entre universitat i societat. La seua innovació consisteix a dissenyar i desenvolupar plataformes conversacionals basades en chatbots amb intel•ligència artificial i en la captura i anàlisi de les dades generades en les converses, mitjançant eines pròpies de Big Data.

La idea sorgeix de la necessitat identificada com a usuaris i de veure una oportunitat per a millorar-la. «Vam veure que moltes empreses començaven a atendre als seus clients des d’aplicacions de missatgeria i ens vam adonar del senzill i natural que és per a l’usuari interactuar amb les empreses via xat. Al mateix temps, analitzem que en la majoria d’ocasions les preguntes entre usuari i xat es repeteixen, així que ens plantegem automatitzar part d’aqueixa comunicació per a fer la informació més accessible», ha afirmat Hugo Ferrer, CEO de SemanticBots.

A més de Ferrer, l’empresa està formada per un grup de professors i investigadors vinculats a la Jaume I, entre els quals destaca Rafael Berlanga, director del grup de recerca Temporal Knowledge Bases de l’UJI, on es va originar la tecnologia que forma la base de SemanticBots. Victoria Nebot, María Pérez i Ismael Sanz són els altres integrants de l’equip, tots especialitzats en l’anàlisi de la web semàntica i el processament de textos i dades.

La principal novetat que ofereix aquesta empresa radica en l’ús de mètodes de machine learning que permeten al chatbot conèixer a l’usuari i així poder personalitzar les converses atenent sempre als seus gustos i interessos. «Els sistemes desenvolupats en SemanticBots es poden implantar tant en webs, apps o plataformes de missatgeria. Oferim a les empreses un canal de comunicació instantani, accessible i personalitzat, que a més els permet millorar el temps de resposta, reduir costos de gestió de clients i recopilar dades de gran valor per a accions de màrqueting i comunicació, doncs un dels valors afegits del nostre producte és la posterior anàlisi de les converses que es converteix en Big Data per a l’empresa», ha conclòs Hugo Ferrer.

Compartir