La Policia Local d’Alacant comença les proves amb una moto elèctrica per a patrullar per la ciutat

1177

El regidor de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, ha informat que la Policia Local d’Alacant patrullarà a partir de hui amb una motocicleta Zero DSR elèctrica per a provar la seua autonomia i circulació amb l’objectiu d’adquirir i substituir el parc mòbil amb noves motocicletes elèctriques.

Aquest matí va ser presentat el prototip Zero pel comissari principal cap de la Policia Local d’Alacant, José María Conesa, qui va explicar que la motocicleta romandrà durant quinze dies en proves i estarà patrullant per Alacant amb els nostres agents en doble torn de matí i vesprada per a comprovar la seua eficàcia diària, amb un model que ja s’està utilitzant pels policies de Barcelona i Madrid.

L’edil de Seguretat ha explicat que “l’objectiu és anar incorporant per fases i substituint les motocicletes de la Policia Local per elèctriques per a avançar cap a un nou model de mobilitat més sostenible, reduint les emissions de diòxid de Carboni (CO2), estalviar combustible i consum energètic, i per a incorporar tecnologia ecològica que no genere soroll”.

Per a això, els agents de la Policia Local tenen a la seua disposició una motocicleta model ZERO DSR, amb un motor elèctric que li proporciona una autonomia de 200 quilòmetres, i una potència de 69 CV, que és una de la més polivalent de la marca americana, que s’assembla a les de 500 cc.

“Portem des de l’any passat renovant el parc de vehicles i motos de la Policia Local i volem comprovar l’ús d’aquestes motos elèctriques per a iniciar els tràmits per a poder adquirir-les, ja que la rendibilitat és important d’aquestes motos”, va asseverar l’edil.

Aquests models, ja s’han adquirit en diferents cossos de seguretat a Espanya i molt probablement poden incorporar-se models similars a Alacant, per a això s’haurà de traure a concurs un plec per a poder comprar-les per l’Ajuntament d’Alacant.

Entre els beneficis que aportaran aquest tipus de motocicletes es troben que generen un menor índex d’avaries que una moto convencional al no recalfar-se les peces de fricció a baixes velocitats en nuclis urbans, un estalvi de temps evitant que els agents hagen d’anar a repostar la moto, nul·les emissions de CO2 a l’atmosfera, i té unes prestacions similars a les d’una moto de gran cilindrada per a situacions d’emergència.

Per a l’edil de Seguretat aquest “és un projecte important amb el qual volem anar avançant cap a la renovació del nostre parc mòbil amb l’adquisició de nous models elèctrics”, al mateix temps que va recordar l’adquisició d’un vehicle híbrid que s’utilitza en el Gabinet de Violència de Gènere de la Policia Local i l’objectiu és anar substituint-los progressivament per fases.

Compartir