1142

Hui s’ha presentat la primera trobada de “Rutes Internacionals” i els creadors seleccionats per a les residències de “Graners de Creació”. Una iniciativa, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de novembre en el teatre municipal de la Mutant, la biblioteca de les Naus i la Sala 7 del Rialto a València, i que compta amb la col·laboració de la regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València. El projecte perseguix “donar suport a la producció artística i generar noves oportunitats per als creadors i les creadores”.

La trobada “Rutes Internacionals” reunix responsables de centres de residències escèniques internacionals amb l’objectiu de “generar una xarxa d’intercanvis entre creadors i creadores en residència del projecte valencià “Graners de Creació” i altres centres. Una trobada que compta amb el suport d’Acció Cultural, la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià. La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, s’ha mostrat “encantada” d’haver pogut facilitar la primera trobada internacional d’estos agents al mateix temps que “interessada a analitzar el retorn de la trobada”.

GRANERS DE CREACIÓ: + RISC + DESAFIAMENTS

Este any han sigut seleccionats 14 projectes entre més de mig centenar de propostes. Esta nova edició de “Graners de Creació” incorpora “millores en el dia a dia del treball dels creadors i creadores, en la relació entre creadors i creadores, i les sales participants en el projecte i en la dotació econòmica als i les residents”. La iniciativa ha fet èmfasi de nou a seleccionar projectes “amb una alta dosi de creativitat i risc; apostant per propostes compromeses i que desenvolupen nous camins en les arts escèniques”. Els llocs de treball són: Teatre Círculo; Sala Russafa; Sala Off; el TEM; la Rambleta, espai inestable; Carme Teatre; Teatre del Raval; Sala Ultramar; i en esta edició s’incorporen dos espais nous: BenAmil, residència rural d’artistes; i La Mutant.

PARTICIPANTS INTERNACIONALS

En total hi ha set espais internacionals, representats per David Marín, director de Nau Ivanow (Espanya); Alessia Ercoli, responsable de proyetos de residències artístiques de Marxi Teatre (Itàlia;, Nathalie Sensevy, responsable de projectes i de comunicaciónde Schloss Broellin (Alemanya); Alexa Bacanu, responsable de projectes de Reactor Cluj (Romania); Valeria Giuliani, responsable d’organització de Nuovo Teatre delle Commedie (Itàlia); i Rodrigo Zarricueta, director de Teatre Port (Xile).

Compartir