Castelló llança el primer ‘Abonament Magdalena’ per a festes

1828

La Generalitat i l’Ajuntament reforcen les freqüències de pas de TRAM i autobusos urbans amb viatges il·limitats per 9 euros

La Generalitat i l’Ajuntament de Castelló llancen el primer Abonament Magdalena de transport públic de les festes fundacionals, que permetrà que durant els 9 dies de les festes (del 14 al 23 de març a les 01.00 hores de la matinada), i per 9 euros, permet fer viatges il·limitats en el TRAM i en els autobusos que operen en l’àrea urbana de la ciutat. L’abonament combinat estarà a la venda a partir del divendres, 13 de març, en estancs, quioscos i altres punts de venda habituals de tiquets de transport.

L’Abonament Magdalena té com a finalitat fomentar l’ús del transport públic en les dates en les quals es produeix un considerable augment de demanda, igual que s’ha fet en Falles a València o en Fogueres a Alacant. Així ho ha presentat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, que ha incidit en la col·laboració entre administracions «per a fomentar una mobilitat sostenible en festes».

En la mateixa línia s’ha pronunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de Castelló, Jorge Ribes, animant als veïns i veïnes i als visitants «a fer ús del transport públic durant les festes i a evitar els desplaçaments en vehicle privat». En el marc de la presentació de l’Abonament Magdalena, Ribes ha presentat el servei especial d’autobús impulsat pel consistori per a les festes Per Magdalena, puja al bus.

Un dispositiu especial que s’activarà durant la setmana de les festes, del 13 al 22 de març, que reforça el servei 24 hores durant els caps de setmana, activa tres línies nocturnes, amb connexions a barris i urbanitzacions, i manté les tres rutes cap a les mascletades.

Les tres línies nocturnes connectaran el Polígon Ciutat de Castelló amb la zona de l’Hospital General i permetran ampliar la connexió del transport públic a urbanitzacions de muntanya de la carretera de l’Alcora i grups perifèrics del districte Sud. Són la N1: Polígon Ciutat de Castelló-Hospital General-Ciutat de Castelló; la N6: Estació Intermodal-Benadresa-Muntanya Cristina-Intermodal; i la N7: Plaça País Valencià-Perpetu Socors-Grup Lurdes-Plaça País Valencià.

Les tres rutes especials de mascletades tornaran a activar-se enguany. La Ruta 1 és Ciutat de Castelló-Centre-Mascletà; la Ruta 2 és Grup Lurdes-Rondes-Mascletà; i la Ruta 3 és Muntanya Cristina-Benadressa-Oest-Mascletà.

L’Ajuntament ha editat fullets amb tota aquesta informació que repartirà en els autobusos, les tinences d’alcaldia i les oficines de turisme de la ciutat, amb l’objectiu d’informar sobre el servei especial i contribuir al fet que aquestes festes, la gent deixe el cotxe a casa i es desplace en transport públic, fomentat així una mobilitat més sostenible.

Respecte al servei de la línia del TRAM, es modificarà el seu horari i freqüència habitual. Així, des de les 07.00 hores fins a les 22.00 hores les freqüències seran de 10 o 20 minuts i es prolongarà el servei nocturn de les 22.00 hores a les 03.00 hores en dies laborables i fins a les 06.00 hores els dies grans de les festes, amb freqüències de 15 o 30 minuts. D’aquesta manera, el dimecres 18 i els caps de setmana el servei funcionarà de manera ininterrompuda les 24 hores.

A més, a causa dels actes programats i al tall del centre de la ciutat, des de les 12.00 hores en dies laborables i durant tot el dia en dies festius, la línia modifica el seu itinerari habitual i es realitzarà en dues rutes, una amb eixida des del Grau fins a Cardona Vives i una altra de l’UJI a la Farola.

Pel dia, entre Grau i Cardona Vives, la freqüència prevista és de 10 minuts i entre la parada d’UJI i Farola de 20 minuts. A la nit, els temps de passos programats en aquests dos trams són de 15 i 30 minuts, respectivament.

Compartir