Alacant i Generalitat arriben a un acord per a millorar l’atenció de peticions de renda d’inclusió

956

Un pla de reforç per a les grans ciutats és el compromís adquirit per la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, per a atendre l’al·luvió de sol·licituds de renda valenciana d’inclusió que suporten ajuntaments com el d’Alacant, que ha rebut més de 4.300 peticions des de la seua aprovació en 2017. Oltra s’ha reunit amb l’alcalde, Luis *Barcala, i la regidora d’Acció Social, Julia Llopis, que han manifestat la impossibilitat d’atendre l’al·luvió de peticions que s’ha produït.

Julia Llopis ha ressaltat que “ha sigut una reunió de treball en la qual hem traslladat a la consellera les nostres necessitats ja que hem tingut un gran devessall de sol·licituds que amb els mitjans de què disposem no podem atendre com es requereix a les persones que ho necessiten”. Acció Social tramita aquesta renda que la Generalitat ha derivat als Ajuntaments.

Oltra ha ressaltat que són les grans ciutats on s’estan tenint majors problemes perquè acumulen major població vulnerable, per la qual cosa “ens hem plantejat reforçar ciutats com Alacant, Elx, València i Castelló, i impulsar un pla de reforç sobretot en renda valenciana d’inclusió després de la recent entrada en vigor de la llei que ha provocat un devessall de peticions, fins que passe un temps i es puga equilibrar quan la gent estiga dins del sistema i només entren les ordinàries de cada mes”.

“Hem encarrilat la qüestió per a reforçar sobretot la part de renda i també treballarem en la dependència per a aconseguir una situació de normalitat, on només calga atendre el que entre de forma ordinària cada mes”, ha afegit la consellera.

Devessall d’expedients
Llopis ha assenyalat que hi ha uns 4.300 expedients que han entrat en la regidoria, dels quals hi ha resolts més de dos mil expedients i en tramitació entre uns 1.800 i altres 380 pendents d’introduir en el sistema informàtic de la Conselleria. L’edil ha explicat que el temps de tramitació està durant entre set mesos i un any, aproximadament, perquè és cal aportar documentació, fer comprovacions, obtindre informes, valoracions i que és una tramitació complexa i llarga.

“Intentarem tots agilitar el que ens competeix i volem resoldre aquesta situació d’emergència que ens ha entrat de colp i estabilitzar-la, per al que sí que necessitem un reforç de personal perquè no donem proveïment”, ha comentat Llopis.

Oltra ha assenyalat que des de 2015 fins a l’actualitat s’ha passat de 14 a 99 treballadors de base subvencionats per la Conselleria per a atendre totes les rendes i subvencions en matèria d’acció social, però que fa falta reforçar més per a atendre aquest devessall amb l’entrada en vigor de la nova Llei Valenciana d’Inclusió Social.

Compartir