Castelló activa els grups de treball de l’Agenda Urbana que defineixen l’estratègia de ciutat

11249

L’Ajuntament de Castelló ha iniciat hui les sessions dels grups de treball de l’Agenda Urbana, arrancant així el procés d’elaboració de l’instrument estratègic de ciutat orientat a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La primera reunió, celebrada aquest matí, ha sigut la del grup 1, Model de Ciutat i Ordenació del Territori, i el calendari d’aquesta primera fase de diagnòstic seguirà demà amb la sessió del grup 3, Cohesió Social, Igualtat i Habitatge. El divendres 20 serà la del grup 4, Economia Urbana Sostenible; el 25 de novembre la del grup 2, Canvi climàtic, Resiliència i Sostenibilitat; i el 30 de novembre, la del grup 5, Innovació Digital i Instruments d’Intervenció i Governança.

“Han començat ja les reunions dels grups de treball de l’Agenda Urbana de Castelló, que serà model per a tot el país en la seua implementació, com així ho signem en el protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana”, ha assegurat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Estem elaborant així una estratègia de futur que integre les diverses polítiques urbanes que permeten transformar Castelló amb paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha puntualitzat Marco.

Aquestes primeres sessions de treball que activen els grups se centren en identificar, de manera preliminar i col·laborativa per part dels equips, dels quals formen part regidors i regidors de l’equip de govern, i tècnics municipals, les principals febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats de Castelló en matèria de desenvolupament urbà sostenible, intel·ligent i inclusiu. Per a això, s’empraran tècniques online de creativitat i participació que facilitaran el procés de co-creació i l’obtenció de conclusions de valor per a continuar avançant en la definició de l’Agenda Urbana.

Les principals funcions d’aquestes primeres trobades telemàtiques dels grups, són: facilitar informació de valor a l’equip consultor, en relació amb els plans estratègics i/o sectorials previs o en vigor; i validar les conclusions clau de les diferents fases del procés de definició de l’Agenda Urbana, abans d’iniciar el procés de validació i contrast amb el Consell Social i resta d’agents clau de la ciutat.

Per part seua, el Consell Social de la ciutat jugarà un paper fonamental al llarg de tot el procés de definició de l’Agenda Urbana, a través de la participació ciutadana externa al consistori.

L’adreça política de l’Agenda Urbana la farà l’alcaldessa, Amparo Marco; i l’adreça tècnica, la directora de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, Carmen Vilanova. A més, l’equip de govern al complet està distribuït en cinc grups de treball que s’han definit de la següent manera: l’1 és el Model de Ciutat i Ordenació del Territori, del qual formen part José Luis López, Pilar Escuder, Jorge Ribes i Verónica Ruiz; en el 2, Canvi Climàtic, Resiliència i Sostenibilitat, estan Fernando Navarro, José Luis López, Pilar Escuder, David Donate, Ignasi Garcia, David Donate i Jorge Ribes; el 3, Cohesió Social, Igualtat i Habitatge, està integrat per Mary Carmen Ribera, Isabel Granero, Jorge Ribes, Verónica Ruiz, David Donate, Francesc Mezquita, Omar Braina i María Jesús Garrido; en el grup 4, Economia Urbana Sostenible, estan Patrícia Porta, David Donate, Pilar Escuder i Monica Barabás; i en el grup 5, Innovació Digital i Instruments d’Intervenció i Governança, Amparo Marco, Monica Barabás, David Donate, José Luis López, Ignasi Garcia i Pilar Escuder. A més, s’han designat també tècnics municipals per a cadascun dels grups.

Compartir