Durant la taula de coordinació s’ha abordat la labor de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències quant al seguiment del compliment de les restriccions de mobilitat i obertures comercials des que es va decretar l’estat d’alarma. En total, la Policia Local ha realitzat 16 actes per incompliment de tancament de locals i/o incompliment de restriccions de l’activitat comercial, cultural, recreativa i d’hostaleria o restauració, ha imposat 445 denúncies per incompliment restriccions mobilitat en via pública i ha realitzat 8 detencions per desobediència a complir amb les restriccions des del passat 14 de març. També s’ha adonat de totes les actuacions realitzades pels bombers municipals i l’agrupació de voluntariat de Protecció Civil quant a desinfeccions d’instal·lacions, vehicles i dependències, així com actuacions com el repartiment de medicaments a malalts oncològics de l’Hospital Provincial de Castelló i l’elaboració i repartiment de material de protecció.
En l’àrea de Benestar Social, Dependència i Infància s’han abordat les actuacions realitzades des de la posada en marxa del Servei d’Emergència Social davant la covid-19 amb el qual s’ha atés a unes 150 persones majors en els seus domicilis en els serveis de ‘Menjar a casa’ i el Servei d’Assistència a domicili (SAD). També s’han incrementat les prestacions d’emergència social i es reparteixen més de 500 menús diaris per a garantir una correcta alimentació a menors en situació de vulnerabilitat i a les seues famílies mentre dure la crisi per coronavirus. A més, també s’ha analitzat la posada en marxa de l’alberg provisional.
Per part seua, l’edil de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz, ha agraït el treball de tots els funcionaris i personal d’empreses proveïdores de l’administració per “eixir cada dia a treballar, fer possible que moltes i molts podem teletrabajar i dedicar esforços a aconseguir recursos perquè puguem fer front a aquesta crisi”. Així mateix, ha recordat que el Servei d’Igualtat manté l’atenció telefònica integral per a previndre la violència de gènere en el 964 25 19 79.
En la taula de coordinació s’ha analitzat el funcionament del servei d’atenció telefònica de l’Ajuntament de Castelló, el 010, que està servint per a centralitzar i canalitzar tots els serveis municipals requerits per la ciutadania i derivant a les corresponents àrees. Aquest servei ha realitzat 2.378 gestions no presencials dins del Pla Especial d’Atenció a la Ciutadania covid-19, activat el passat 18 de març. La immensa majoria d’aquestes atencions han sigut telefòniques, encara que el personal també atén consultes rebudes per correu electrònic o pels canals municipals de missatgeria.
Així mateix, s’ha adonat de les labors de neteja, que s’han vist incrementades i reforçades davant el coronavirus, especialment en les zones de més alta concurrència com els voltants de supermercats, centres de salut i hospitals, així com les tasques de desinfecció en voreres i dependències municipals.
Durant la trobada s’ha destacat la mobilització dels recursos municipals per a fer front a situacions sobrevingudes durant el període d’emergència, com l’episodi de pluges intenses pel qual es van posar en marxa tots els sistemes d’evacuació d’aigua.
Quant a actuacions a nivell intern, la taula ha abordat l’adaptació dels recursos humans de l’Ajuntament al teletreball per a garantir les mesures de prevenció i seguretat durant l’estat d’alarma i s’ha posat en valor la capacitat d’adaptació del personal a la nova situació davant el coronavirus.