L’impuls de la Diputació de Castelló al castell de Peníscola ajuda a què el monument concloga hui el període de Setmana Santa i Pasqua amb rècord de visitants, 19.684, un 5% més que en el mateix període de 2017. En este excel·lent comportament de què és l’emblema turístic de la província de Castelló ha tingut molt a veure la programació cultural que ha generat la Diputació, així com l’enriquiment de la visita amb les actuacions del Pla Director que han modernitzat la visita al monument generant un producte turístic de gran potencial a favor de la província.
El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha valorat molt positivament estes xifres «que confirmen els bons resultats que està donant el Pla Director impulsat per Javier Moliner a favor de la generació de noves oportunitats a partir de la posada en valor d’un monument com el Castillo de Peníscola. Ha sigut un gran encert invertir en el que és l’emblema turístic de la nostra província, perquè dinamitzar el Castillo de Peníscola repercutix a millorar les oportunitats econòmiques de tot el patrimoni provincial».
No en va, des que El Govern Provincial va reforçar la seua aposta pel castell i la seua promoció turística a principis de 2015, la xifra de visites a la fortalesa «no ha deixat de augmentar». De fet, tal com ha destacat Sals, «durant 2017 el nombre d’entrades venudes respecte a 2015 ja va ser de 57.500 més. Llavors superem l’objectiu de tancar l’any amb 310.000 entrades, la qual cosa consolida el castell de Peníscola com un dels monuments més visitats d’Espanya, i el camí que portem este 2018 és d’aconseguir xifres de rècord una altra vegada».
Visites i aposta museística Dins d’esta promoció del monument, des de la institució provincial s’estan impulsant les visites teatralitzades per als visitants amb una gran acceptació del públic i omplint l’aforament de les visites teatralitzades nocturnes, amb un preu de huit euros, i amb un aforament reduït de 100 persones per sessió.
La visita al recinte queda enriquida gràcies a les actuacions ja concloses del Pla Director amb la museografia de la primera fase del Pla, que inclou cavallerisses, cos de guàrdia i habitacions del Papa Lluna, amb la qual cosa s’ha afegit «un nou atractiu al castell» al mateix temps que es du a terme una labor didàctica i explicativa dels primers 200 anys de la història del Castell, que comprenen d’altra banda, la vida dels inquilins més il·lustres de la fortalesa.
Dinamització cultural i turística del castell
La dinamització cultural i turística del castell per part de la Diputació de Castelló no ha vingut únicament de la mà de la rehabilitació i la museografia del Pla Director, sinó que el Govern Provincial destina una inversió d’entorn de 400.000 euros a programar activitats de qualsevol tipus amb què dinamitzar tant la programació del Castillo de Peníscola com del seu entorn.
Venda d’entrades online
Com a part del treball de la Diputació de Castelló per promocionar el Castell de Peníscola i cuidar tots els detalls de la visita a este monument per part dels turistes, el Govern Provincial ha posat en marxa la venda d’entrades online a través del portal web del monument castillodepeniscola.dipcas.es. «Es un nou canal a disposició de qualsevol persona que vullga preparar la seua visita amb anterioritat. Donem totes les facilitats perquè puguen comprar la seua entrada sense fer cues, descarregar-se les audioguías i conéixer per endavant el que podran disfrutar in situ en la seua visita al castell», ha conclòs Sales.