El documental ‘En la brecha’ lluita contra la desigualtat de gènere al mòn laboral

1267

En la brecha’ és un retrat col·lectiu de la desigualtat de gènere en el treball, on les espectadores també són protagonistes. El projecte s’ha presentat a la Diputació de València amb la participació del president, Jorge Rodríguez, la diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, la directora del documental, Claudia Reig, i una de les cares del projecte, l’ex militar Patricia Campos. La corporació provincial impulsarà ‘En la brecha’ al costat de Televisió Espanyola (TVE).

En el marc del 22 de febrer no volíem celebrar, volíem denunciar”, ha afirmat el president. “El recolzament a aquest projecte encaixa amb la nostra aposta en favor de la igualtat, un dels pilars fonamentals de la nostra gestió”, ha explicat Rodríguez, que ha afegit que “encara que la bretxa salarial en la Diputació de València està molt per sota de la mitjana nacional, seguirem treballant fins a aconseguir una Igualtat efectiva”.

El documental arreplega el dia a dia de la pràctica professional de set dones que exerceixen treballs tradicionalment masculinitzats i pateixen en les seues pròpies carns la desigualtat de gènere al món laboral. Entre els testimonis es troben: una estibadora, una tècnica de so, una mecànica d’automoció, una entrenadora de futbol, una xef, una cirurgiana i una CEO d’esports electrònics.

Des de l’àrea d’Igualtat hem recolzat aquest documental que posa de manifest que s’incompleix l’estatut dels treballadors”, ha afirmat la diputada d’Igualtat, Isabel García. “La nostra implicació consisteix a baixar a terrenys concrets en els quals es posa de manifest que la igualtat legal, no és igualtat real”, ha afegit la diputada.

Des del dia 22 de febrer el documental s’obri a la participació ciutadana. Qualsevol dona pot enviar vídeos breus i explicar les seues vivències i reflexions sobre les realitats a les quals les es enfronten en el dia a dia del seu exercici professional. “M’agradaria que contribuïra a trencar l’aïllament, aqueixa falsa sensació de que el que t’ocorre és excepcional, perquè ens ocorre a totes”, ha assenyalat la directora, Claudia Reig.

El film és una producció de la cooperativa Barret que compta amb la participació del Laboratori d’Innovació Audiovisual de RTVE i serà presentat en format llargmetratge en el Feminari organitzat per la Diputació, que també ha contribuït econòmicament en el projecte i que potenciarà el caràcter interactiu del mateix, contribuint a la recopilació de testimonis de dones per les comarques valencianes.

Compartir