La Diputació de Castelló amplia a les entitats sense ànim de lucre el foment de l’ocupació

1247

La Diputació de Castelló incorpora a les entitats sense ànim de lucre de la província a la seua més ambiciosa estratègia per a la generació d’ocupació i activitat econòmica en la província. Així, gràcies a una convocatòria de subvencions de 200.000 euros, les entitats sense ànim de lucre de la província podran executar jornades, fòrums, fires i premis –entre altres–, així com accions d’orientació i formació per a l’ocupació i emprendimiento en les que s’incloguen metodologies noves.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha mantingut este matí una reunió informativa amb motiu de presentar les bases de la convocatòria de 2018. Així, doncs, vint associacions han assistit a la sessió informativa en què s’han tractat els punts clau de la convocatòria, algunes de les quals ja han participat en edicions anteriors. El text de les bases reguladores es pot consultar en el BOP núm.12 de 27 de gener del 2018. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a partir de la publicació de la convocatòria en el BOP (encara pendent).

El diputat ha destacat l’excel·lent funcionament que van tindre estes ajudes durant el passat exercici “generant activitats, tallers i la resta d’iniciatives que han ajudat a millorar la inserció laboral de determinats col·lectius que d’una altra manera tindrien molt complicat l’accés a estos recursos”.

Cal recordar que col·lectius professionals o entitats que treballen amb sectors poblacionals desfavorits s’han beneficiat en altres edicions d’esta aportació de la Diputació i han dut a terme activitats que introduïxen elements innovadors en la promoció de l’ocupació i l’emprendimiento.

Crear ocupació, prioritat de 2018 amb una inversió de 4,1 milions

El Govern Provincial prioritzarà enguany la seua contribució a què la província genere nous llocs de treball. Així, potenciarà serveis com l’orientació laboral individualitzada i la busca activa de llocs de treball a través de tècnics d’ocupació i del servici de prospecció d’ocupació, que la Diputació de Castelló oferix gratuïtament a tots els veïns de la província. A més, la formació per a persones desocupades i el pla d’ocupació per a la contractació de veïns per part dels ajuntaments són part dels 14 programes específics a implementar en tota la província.

És per això que com a part de la seua Estratègia per al Foment de l’Ocupació, l’Emprendimiento i la Promoció Econòmica, el Govern Provincial mantindrà en la creació d’ocupació la seua màxima prioritat el pròxim exercici, amb una inversió directa de 4,1 milions d’euros.