La Diputació fomenta la difusió cultural i patrimonial de la província amb la publicació de 17 llibres de pobles de Castelló

1483
diputacio castello difucio cultural 17 llibres pobles castello

La Diputació de Castelló fomenta la difusió cultural i patrimonial de la província amb la publicació d’un total de 17 llibres de Castelló durant l’any 2017. Amb esta important activitat editorial, la Diputació ha abonat projectes culturals impulsats per autors castellonencs referits específicament a alguna zona de la província, a tota la província en general, a disciplines determinades com l’arqueologia o la història, a projectes de cooperació i inclús a personalitats històriques de la província.

Amb això, tal com ha explicat el vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, “protegim als autors de Castelló que escriuen sobre el patrimoni històric i artístic dels municipis de la província d’assumptes d’interés per al coneixement col·lectiu i que d’una altra forma seria complicat que la seua obra vera la llum per no tindre interés comercial per a això”.

Així, el vicepresident ha explicat que “és una comissió d’experts la que marca els criteris per a seleccionar quines obres es publiquen cada any amb tal de garantir que contribuïsquen al coneixement col·lectiu dels castellonencs”.

A més, durant 2017 la Diputació ha abonat obres de la mà de la Universitat Jaume I, en alguns casos tan emblemàtiques com el llibre ‘La Plana, paisatges de la memòria‘, de Manuel i Joan Antoni Vicent.

Els títols dels llibres publicats en l’últim any són els següents: ‘El Baculus clericalis de Bertomey Cucala‘, de Tomás Martínez Romero i Manel Sifre Gómez; ‘Saguntum i la Plana‘, de Juan José Ferrer Maestro, Arturo Oliver Foix i Josep Benedito Nuez; ‘Projectes de Cooperació i Cultura de Pau Safané, Burkina Faso‘, d’Inma Puig i Vicent; ‘El Correu d’Euclides‘; ‘Fotosonetos de la província de Castelló‘, de Juanma Velasco’, ‘Lecciones aprendidas de un incendio forestal. El incendio del Alto Palancia (2012)‘, de Rosa Torres Saavedra; ‘Antonio Pascual Ferrández (1903-1986). Pedagog de les idees‘, de Juan B. Simó Castillo; ‘L’Alt Millars entre els segles XVI i XIX. Un estudi de societat rural valenciana de l’Antic Règim‘, d’Antonio Bautista Poveda Aiora; ‘Paisatge, Etnografia i Rituals a Penyagolosa‘, de Juan Antonio García Esparza; ‘Introducció a la decoració ceràmica digital‘, d’Isaac Nebot Díaz i Pierluigi Dal Cors; ‘La Plana: Paisatges de la Memòria‘, de Manuel i Joan Manuel Vicent; ‘Quaderns de Prehistòria i Arqueologia de Castelló‘; ‘Tossal del Mortòrum. Un assentament de l´edat del bronze i del va ferrar antic a la Ribera de Cabanes‘, de Gustau Aguilella i Arzo; ‘Diferents-Revista de Museus‘; ‘Serra d´En Galceran, Els Ibarsos i Els Rosildos‘, de Pepe Puig i marqués; ‘Viure la guitarra, escoltar la vida‘, de José Vicente Ripollés; ‘Cròniques de Cabanes en carn i ànima‘, de Mª Consolació Roca Guia, i ‘ Obra de José Vicente Forner Mascarell‘, d’Antonio José Gascó Sidro.

El fons editorial, a un només click per al ciutadà
Tots els volums publicats per la Diputació des de l’inici de la posada en marxa del Servei de Publicacions en 1984 han anat formant un ampli Catàleg de Publicacions que integren el Fons editorial de la Diputació. El dit catàleg es pot consultar actualitzat en la WEB del Servei de Publicacions (publicaciones.dipcas.es).

En el fons editorial, el lector troba també tots aquells llibres que fruit de diferents convenis de coedició s’han anat establint amb alguns ajuntaments de la província de Castelló i altres institucions com són, per exemple, els ajuntaments, la Universitat Jaume I o el Consell Escolar Valencià.

Cal assenyalar que el fons editorial reunix, també, publicacions alienes a la Diputació, que han sigut editades per particulars, institucions o ajuntaments de la província, sempre referides o relacionades amb les comarques o els autors castellonencs, i que reben així una ajuda per a l’edició. És a través de la compra d’exemplars com es materialitza l’ajuda a edicions autòctones i d’interés provincial.