La línia de metro que enllaçarà el centre de València i Nazaret estarà llesta en 2021

4897

La línia de metro que connectarà el barri de Natzaret amb el centre de la ciutat estarà en servici en 2021, i la seua connexió amb la façana marítima s’estudiarà en el primer trimestre del pròxim any. D’esta manera, tal com ha destacat hui l’alcalde Joan Ribó, que s’ha reafirmat «com a defensor de la connexió d’esta infraestructura amb el Marítim», «la futura L10 es convertirà, en estiu del 2021, en un equipament públic essencial perquè, enllaçarà una de les zones de València més castigades històricament, com és el barri de Natzaret, amb el centre, i amb la vista posada en una possible ampliació cap a la Marina i el Cabanyal”. En este sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reiterat que abans de Falles s’anunciarà la cronologia de l’ampliació de la xarxa, al mateix temps que ha assegurat que «amb la unió amb la Marina com una realitat».

L’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, així com el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, han comprovat hui l’evolució d’estes obres durant una visita tècnica que han iniciat a l’estació del carrer Alacant, i han conclòs al carrer Amado Granell, on s’ha construït el túnel d’eixida de l’estació que porta el nom del brigadista valencià i que connectarà amb la primera parada en superfície de Germans Maristes.

L’actuació completa, que comptat amb un pressupost de 50 milions d’euros, afecta uns cinc quilòmetres. Inclou tres parades subterrànies (Alacant, Russafa i Amado Granell) i cinc en superfície (Germans Maristes, Ciutat de les Arts i les Ciències, l’Oceanogràfic, Moreres i Natzaret).

Amb paraules de l’alcalde «facilitarà l’accés a servicis com la Ciutat de la Justícia i zones d’atractiu turístic com la Ciutat de les Arts i les Ciències, i millorarà la connectivitat de la ciutat amb tota l’àrea metropolitana». I en la mateixa línia s’ha manifestat el president de la Generalitat, Ximo Puig, qui ha assegurat que «la L10, que utilitzaran uns 3 milions de passatgers, compactarà la relació d’uns barris i altres». Joan Ribó també ha destacat que esta línia «contribuirà en la reducció d’emissions contaminants, en el marc de la política de mobilitat de la ciutat que aposta per lluitar contra el canvi climàtic».

El projecte està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta 20 milions d’euros; i que després d’esta primera actuació, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) té previst executar les obres corresponents a arquitectura i equipament de parades i estacions del tram. Seguidament, s’escometran els tres projectes restants, l’electrificació i subestacions; la senyalització i comunicacions; i els tallers provisionals.

Pel que fa a la unió d’esta línia de metro amb el centre històric de la ciutat, tal com contemplava l’antiga T2 (infraestructura tramviària que es va començar l’any 2006 i es va paralitzar l’any 2011, per falta de pressupost), el president ha reiterat que abans de falles s’anunciarà la cronologia de l’ampliació de la xarxa, «amb la unió amb la Marina com una realitat».

Compartir