L’ajuntament de València organitza una jornada lúdica i didàctica amb motiu del Dia Universal de la Infància

1430

La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha presidit hui en el Saló de Cristall de l’Ajuntament l’acte de presentació del Dia Universal de la Infància. El pròxim dissabte 23 de novembre, de 10.00 a 14.00 hores, amb motiu de celebració d’este dia, als Jardins de Vivers es durà a terme una jornada lúdica i didàctica amb moltes activitats gratuïtes per a tota la família, des de tallers i espectacles de dansa fins a manualitats i música, entre d’altres. Un esdeveniment en el qual col·labora un grup de 10 organitzacions i que perseguix, segons Lozano, “garantir plenament el dret dels xiquets i xiquetes de la nostra ciutat perquè siguen ciutadans i ciutadanes amb tot el dret de participació de València i tinguen veu pròpia”.

La regidora de Serveis Socials, Isabel Lozano, ha assenyalat que “encara que s’ha recorregut un llarg camí per al reconeixement dels drets dels xiquets i xiquetes, queda molt a fer per a evitar la pobresa, evitar la violència, perquè tinguen un desenvolupament integral i siguen ciutadans amb tot el dret de participació de València i tinguen veu pròpia”. “La celebració d’este dia ens permet no sols recordar el compromís global, planetari, que tenim en matèria de drets humans per xiquets i xiquetes i joves, sinó també donar visibilitat social als drets de la infància i sensibilitzar a la comunitat sobre la importància de reconèixer que els nostres menors són ciutadans i ciutadanes de primera, de ple dret”, ha afegit.

Lozano, ha remarcat que “hem d’impulsar el benestar integral dels xiquets i xiquetes com un objectiu prioritari”. “La societat i sobre tots els poders públics, a través de les administracions i des de l’Ajuntament de València, tenen competències per a millorar el compliment dels drets dels xiquets i xiquetes, desenvolupant espais per a la seua participació i per al foment i la igualtat d’oportunitats”, ha incidit.

Amb motiu de la celebració del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets del Xiquet, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 i ratificada per Espanya en 1990, l’Ajuntament de València ha preparat una jornada lúdica i didàctica amb multitud d’activitats per a tota la família per al dissabte 23 de novembre als Jardins de Vivers, davant del Museu de Ciències Naturals, de 10.00 a 14.00 hores. Els i les assistents podran gaudir de diversos tallers, espectacles de dansa, música, murals, i manualitats, entre altres. Una jornada que finalitzarà amb la lectura d’un manifest sobre els drets dels més menuts i l’entrada dels quals, que és totalment gratuïta i que es pot descarregar en www.valencia.es, serà canviable per un regal en l’estand d’informació.

10 ONG COL·LABORADORES

Un esdeveniment en el qual col·laboren 10 organitzacions, que actuen tant en l’àmbit local com en el de la cooperació internacional, per a sensibilitzar i defensar els drets de la infància a tot el món i donar suport a famílies, xiquets i xiquetes. Es tracta d’ACNUR Comunitat Valenciana, AMNISTIA INTERNACIONAL València, FUNDACIÓN ANAR, ENTRECULTURAS, FANUCOVA, EDUCO, SAVE THE CHILDREN, UNICEF Comunitat Valenciana, AVAF, i APNADAH, les qui han elaborat de manera conjunta un manifest que alguns dels seus representants han llegit en l’acte de presentació del Dia Internacional de la Infància.

Rodrigo Hernández, representant de SAVE THE CHILDREN, ha sigut el primer a prendre la paraula per a manifestar la importància de “reivindicar més que mai el Tractat” ja que “alguns qüestionen hui dia la seua validesa”. “Sobretot pels xiquets i xiquetes més vulnerables, els que estan patint violència, els que estan en situació de pobresa, els que estan en un procés migratori”, ha afegit. Per la seua part, Francisco González, de AVAF, ha incidit en què “hem de tindre una actitud i una mirada atenta en un tema tan important en el qual ens estem jugant el futur i que necessita de tot el nostre suport, interès personal i projecció social”.

Així mateix, dos alumnes de 6è de primària del col·legi SOM ESCOLA de València, han llegit un text, confeccionat per tota la seua classe, que conté 10 drets que consideren que tots els xiquets i xiquetes del món haurien de tindre i són: dret a la igualtat sense distinció de raça, religió o nacionalitat; dret a una protecció especial que assegure un creixement mental i social sà i lliure; dret a un nom i una nacionalitat; dret a una alimentació, habitatge i atenció mèdica adequats; dret a una educació i atenció especials per als infants amb necessitats diferents; dret a comprensió i afecte per part de les famílies i societat; dret a l’educació, a divertir-se i jugar; dret a atenció i ajuda preferents en cas de perill; dret a protecció contra l’abandó i l’explotació del treball; i el dret a rebre una educació que fomente la solidaritat, l’amistat i justícia entre totes les persones. “El món no pot entendre’s sense nosaltres i nosaltres. Som el present, som el futur”, han conclòs.

Compartir