La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, acompanyada del director del Palau, Vicent Ros, el director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós, el director de música Cristóbal Soler, i el musicòleg Ramón Ahulló, ha presentat hui la recuperació i estrena absoluta del poema simfònic “El Miserere de la Montaña” del mestre José Serrano per l’Orquestra de València.
“En 2017 ja estrenarem una altra obra de Serrano, la ‘Missa de Gloria a tres veus’, i ara ho fem amb ‘El Miserere de la Montaña’, que no va arribar a estrenar-se”, ha indicat la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello. “Este divendres podrem per fi escoltar-la i continuar així la labor de recuperació de l’oblit del nostre patrimoni musical”, ha afegit Tello, qui ha recordat que es tracta “del primer dels tres concerts que l’Orquestra de València interpretarà enguany a l’auditori de Castelló”, ja que “una part de la nostra política és acostar l’Orquestra a altres ciutats”.
La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals ha destacat que “estos concerts podem oferir-los a la ciutadania de les nostres terres, des del Palau i l’Orquestra de València, gràcies a l’excel·lent relació que mantenim amb l’Institut Valencià de Cultura. Una col·laboració que tants fruits està donant estos últims anys”.
Per la seua part, el director general del Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinós, ha agraït a la direcció del Palau la consecució de l’estrena de l’obra de Serrano al mateix temps que ha detallat els tres concerts de la formació simfònica a Castelló, els que suposen “un pas més enllà en la vertebració de la cultura valenciana, una labor en la qual hem de continuar treballant i col·laborant entre les diferents institucions públiques”.
L’obra de joventut de Serrano conforma un poema simfònic basat en la famosa llegenda de Gustavo Adolfo Bécquer, escrita quan estudiava amb el mestre Salvador Giner a la fi del segle XIX. S’estrenarà el pròxim divendres 10 de gener, a les 19.30 hores, a l’Auditori de Castelló i forma part com s’ha indicat dels tres concerts que interpretarà la formació simfònica valenciana en 2020 a Castelló.
La següent cita serà el divendres 14 de febrer amb un programa dirigit pel titular de la formació, Ramón Tebar, en el qual figuren l’Obertura núm. 1, op. 23 de Louise Farrenc, el Concert per a violí i orquestra núm. 2 en sol menor, op. 63 de Serguei Prokófiev, que serà interpretat pel virtuós concertista Vadim Repin, i la famosa Simfonia núm. 6 en fa major, op. 68 “Pastoral” de Ludwig van Beethoven. L’últim concert serà el divendres 24 d’abril, dirigit per Ramón Tebar, amb un programa dedicat íntegrament a Beethoven. D’esta manera es podrà escoltar en la primera part el Concert per a oboè i orquestra en fa major WoO Hess 12 (segon moviment), en una reconstrucció de Cees Nieuwenhuizen op. 59 (UM 0019) i que serà tocat pel també solista d’oboè de l’Orquestra Vicente Llimerá, així com la Romança en fa major per a oboè i orquestra op. 50, en una transcripció del mateix Vicente Llimerá, a partir de la versió original per a violí.