Este dispositiu especial està destinat a netejar el carrers de més concurrència durant 52 diumenges a l’any i 14 festius. Els dissabtes és el servei ordinari qui es dedica a estes tasques. Campillo convida a reflexionar sobre l’impacte que genera en els recursos públics esta pràctica, a més dels problemes de convivència i per a la salut dels i les joves de la nostra ciutat.
El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha fet balanç dels recursos que el servei de neteja municipal ha d’invertir a l’any per tal de deixar nets els carrers a les zones on es practica l’anomenat «botellot» a la ciutat. Un total de 6.548 euros és el que costa per dia de neteja este dispositiu especial que treballa 52 diumenges a l’any i 14 festius. La resta de dies, és el servei ordinari qui s’encarrega de netejar els carrers.
Campillo ha destacat que la lluita contra el “botellot” té diversos fronts pels problemes de convivència que genera amb el veïnat i l’estat com acaben els carrers plens de residus i fem. “Hem de reflexionar sobre l’impacte que té esta pràctica en els recursos públics i fomentar actituts cíviques que siguen compatibles amb l’oci, el descans i mantindre els carrers nets”.
Este dispositiu especial de neteja, que actua de manera coordinada, està format per al voltant de 30 operaris que treballen amb 10 furgons per cada brigada, 2 camions cisterna, 6 equips per netejar les voreres amb aigua, 2 màquines mecàniques per agranar i altres dos furgons hidronetejadors. Les brigades es reparteixen per les 3 zones de major concurrència de València, entre estes: Benimaclet, Plaça Honduras, Blasco Ibañez, els ponts des d’Aragó a les Arts, l’àrea que envolta les discoteques del districte dels Poblats Marítims i a Quatre Carreres, pels voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.